Welk matras kies ik?

Weet je niet welk matras je moet kiezen? Het is handig om aan het begin van jouw zoektocht naar een matras al vast te stellen wat voor jou belangrijk is. Heb je bijvoorbeeld een beperkt budget? Dan vallen de duurste (en vaak beste) matrassen af. Het is wel handig om te weten dat een matras altijd een goede investering moet zijn. Je wilt later namelijk niet met rugklachten lopen of een slechte nachtrust hebben. Overweeg daarom om een duurzaam matras aan te schaffen. Zo heb je wel een hoge investering, maar kun je jarenlang genieten van een goede nachtrust en uitstekend comfort. Dat is het dubbel en dwars waard.

Weegt voor jou het feit dat de gebruikte materialen zo natuurlijk mogelijk zijn zwaar? Transpireer je veel ’s nachts? Dan is een goede luchtcirculatie absoluut belangrijk bij de keuze van het matras. En heb je last van je rug of heb je andere lichaamsklachten? Dan is het belangrijk dat het matras goede lichaamsondersteuning biedt.

Welke afwerklaag voldoet aan jouw wensen?

Polyetherschuim​

Koudschuim

Pocketvering

Hier moet je op letten bij het kiezen van een matras!

Gewicht

Warmtegevoeligheid

Lengte

Allergieën

Postuur gebruiker

Prijs

Wat is de slaaphouding?

Buikslaper

Wanneer je een buikslaper bent heb je meer kans op een pijnlijke onderrug. Doordat er geen ondersteuning is in je rug, zorgt de zwaartekracht ervoor dat je rug naar beneden wordt gedrukt. Maar niet alleen je rug, maar ook je nek krijgt veel te verduren. Doordat de nek gedraaid ligt creëer je nog meer een holle rug.

Ons advies: Als buikslaper heb je een goed ondersteunend matras nodig, welke niet te zacht is. Het beste kun je, afhankelijk van je lengte en gewicht, kiezen voor een middelhard tot hard matras.  (koudschuim of pocketvering)

Zijslaper

Wanneer je een zijslaper bent, is het belangrijk dat je matras de juiste stevigheid heeft om ervoor ze zorgen dat je ruggengraat op een rechte lijn ligt. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je heupen en schouders de mogelijkheid hebben om in het matras weg te zakken.

Ons advies: Als zijslaper kun je het beste kiezen voor een matras die ondersteuning aan de contouren van je lichaam biedt.  (pocketvering)

Rugslaper

Wanneer je een rugslaper bent, is het belangrijk dat de ruggengraat goed ondersteund wordt. Kies daarom voor een wat zachter matras. Een zachter matras zal ervoor zorgen dat de ruggenwervels hun natuurlijke vorm behouden en een goede ondersteuning ontvangen.

Ons advies: Als je een rugslaper bent is het goed om te kijken naar matrassen welke middelhard tot hard zijn. Een zacht matras zorgt er namelijk voor dat je lage rug in een te holle stand ligt.  (koudschuim of polyether)

De levensduur van onze matrassen.

Het materiaal waarvan een matras is gemaakt, bepaald de levensduur. Hieronder zie je de levensduur van de matrassen per materiaalsoort weergegeven.

Polyetherschuim

4 tot 6 jaar

Koudschuim

8 tot 10 jaar

Pocketvering

8 tot 10 jaar